Den lækreste jugendstil

Af -

Nu tænker du sikkert, at det er noget værre noget at kalde brugskunst for jugendstil, og hvad skal man også med den slags titler, men du kender den sikkert alligevel. Stort og bølgende hår på møbler, bygninger, blomsterudsmykning og dansende, legende former på skeer, gafler, spejle og vaser har du garanteret set. Her får du lidt inspiration til at vælge og bruge lækker jugendstil.

Hvad er jugendstil?

Jugendstil er typisk brugskunst med masser af udsmykning og detaljer, og den har gerne smukke, dynamiske former, som imiterer naturen.

  • Fx dynamiske blade, træer, nøgne kvinder med bølgende hår, guldglimmer og meget livlige blomster, som snor sig rundt.
  • Det kan også være en lampeskærm, hvor en kvindeskulptur holder fast i selve lampeskærmen, et spejl med levende blade på rammen. En vase eller en anden praktisk dekorativ genstand i Jugendstil er romantisk og passer perfekt til dig, som kan lide hygge og smagfuldt pynt.

Fra lamper til spejle

Du har garanteret set en lampeskærm med blomster og mønstre i flere farver.  Den er både brugbar, charmerende og meget, meget dekorativ, og du kan hænge den i en hyggekrog såvel som over dit spisebord.

Du kan også lade dig forføre af en lampe med en kvinde som stander. Du får en løsning, som ikke bare lyser, men også fungerer glimrende som skulptur. Skønne spejle med et strejf af fortid og skønhed kan også pryde dine vægge og gøre dem glamourøse. Kast dig roligt ud i det og nyd den skønne brugskunst.

Mere om jugendstil:

  • Jugendstil kaldes også for art nouveau og modern style, for den var ny og moderne i sin storhedstid mellem 1890-1910.
  • Senere blev den til art deco, som både forbindes med luksus og dekoration.
  • Find den som genbrug eller antik hos din nærmeste genbrugsforhandler, i en antikshop eller på et kræmmermarked.
  • Læs mere her: http://da.wikipedia.org/wiki/Jugendstil

Der er lukket for kommentarer.