Renovering

Glem ikke måltiderne, under renoveringsprojektet

Er I gået i gang med et renoveringsprojekt, er der mange ting, man skal huske og have styr på, hvilket kan være stressende. Det gælder uanset, om I står med renoveringen selv eller har hyret håndværkere til at udføre arbejdet. Mange, som er inde i en stresset periode som en renovering kan være, oplever manglende appetit eller bare generelt glemmer eller springer måltiderne over, fordi hovedet er et andet sted. Det er helt naturligt, men det er vigtigt at være opmærksom på det og huske dig selv på at spise måde morgenmad, frokost og aftensmad. Mad giver nemlig den nødvendige energi, som gør, at du kan koncentrere dig og trives under renoveringsprojektet.

Renovering ved siden af job

Langt de fleste renoveringsprojekter strækker dig over en lang periode, hvor aftener og weekender bliver brugt på renoveringen, fordi jobbet skal passes om dagen. Er du og din familie i den situation, at hverdagen i en længere periode består af job om dagen og renovering af hjemmet om aftenen og i weekenden? Så er det endnu vigtigere at huske måltiderne. For at kunne præstere alene på jobbet, er det vigtigt at sørge for gode og nærende. Og har du tilmed et større renoveringsprojekt derhjemme ved siden af, er det endnu vigtigere.

Sådan husker du måltiderne midt i renoveringen

Hvis du har travlt med både dagligt arbejde og et renoveringsprojekt derhjemme om aftenen og i weekenden, kan det være udfordrende at huske at spise regelmæssige måltider. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at organisere din tid og huske at spise:

  1. Lav en simpel madplan, så kan det være nemmere at overskue maden i den travle tid.
  2. Tag hurtig aftensmad med hjem til familien på vej fra arbejde. Prioriter de sunde valg.
  3. Sørg for at have basisvarer derhjemme i skabene fx havregryn og mælk. Så er der næsten ingen undskyldninger for at springe morgenmaden over.
  4. Gør brug af din frokostordning på arbejdet.
  5. Lav evt. remindere på telefonen måde morgen, middag og aften. Så bliver du husket på, at du skal huske at spise.
  6. Sørg for at have sunde snacks inden for rækkevidde – både derhjemme og på arbejdet. Det kan fx være nødder, müslibarer og frisk frugt.