Renover selv husets facade

Af -

Man kan hurtigt glemme det, og samtidigt ikke undgå at se det. Husets facade. Husets facade fungerer som boligens beskyttelse, og når den begynder at vise tegn på forældelse, skal det tages seriøst – også selvom det er et stort arbejde. Det er vigtigt at være opmærksom på facadens tilstand og på eventuelle skader. Passer du ikke tilstrækkeligt på husets facade, kan det ende med at du får problemer med både fugt og svamp, der for det første kan være rigtig svære at komme af med igen, og for det andet på sigt kan nedbryde husets fundament.

Sørg for at huset holder mange år

For at sikre, at husets facade holder i mange år, er det altså vigtigt at holde gang i en løbende renovation. Hold løbende øje med om facaden begynder at krakelere og revne, eller får andre mindre skader som for eksempel alger, løse fuger m.v. Småskader som disse kan være tegn på nedbrydning, og hvis ikke du sætter ind i tide, kan det få varige men for huset.

Revner på ca. 3-5 cm bredde bør især udbedres, hvilket oftest kan klares med mindre reparationer, som for eksempel at udfylde dem med mørtel eller ved at pudse facaden op, der hvor pudset er faldet af. Opdager du at revnerne kommer tilbage, er det et sikkert tegn på, at der kan være sket større skader i huset, hvorfor en større renovering er nødvendig, hvis du vil forhindre problemerne i at blive større.

Isolering af huset

En anden ting, der er vigtig at holde under renovation i huset er isoleringen. Skal husets isolering forbedres eller styrkes, kan man både sikre dette ved at efterisolere hulmurede ydervægge, det vil sige ydervægge uden isolering, og efterisolere udvendigt. Begge dele er med til at højne facadens modstandsdygtighed og isoleringsevne. Derudover er det en god ide at afslutte en sådan proces med enten at pudse facaden op på ny, eller give det en omgang maling.

Der er lukket for kommentarer.