Livet i hjemmetSikkerhed

Sådan beskytter du dit hjem mod indbrud

Indbrud i hjemmet er desværre en reel trussel, som vi alle bør være opmærksomme på. Heldigvis er der rigtig mange forskellige ting, som du selv kan gøre for at sikre din bolig mod indbrudstyve. I dette indlæg giver Boliv dig en guide med en række tiltag, som du selv kan gøre i hjemmet. Til sidst fortæller vi også om de mange ting, som en erfaren låsesmed kan gøre for at sikre din bolig.

Gode tips til en mere sikker bolig

I det følgende vil vi give dig en række råd til alt det, som du selv kan gøre. Du behøver nemlig ikke at opgradere sikkerheden i hjemmet betydeligt for at mindske chancen for indbrud betydeligt.

Vær meget vaks, når du skal rejse

Størstedelen af indbrud i Danmark sker, når beboerne ikke er hjemme. Derfor er det en rigtig god ide at tænke over en række ting, når du skal være bortrejst i en periode. Først og fremmest bør du helt undgå at informere fremmede om, at du er bortrejst. Det kan være meget fristende at poste på sociale medier, når man tager mod de mere sydlige himmelstrøg. I dag er indbrudstyvene dog blevet meget kloge, og de bruger i stigende grad sociale medier til at finde ofre. Derfor er det en god ide ikke at poste opslag, hvor man siger, at man er bortrejst i en bestemt periode. Samtidig er det generelt en god ide ikke at poste billeder af sit hjem, hvor designermøbler eller andre værdigenstande nemt kan ses. Tyvene kan nemlig også bruge sociale medier til at udse sig ofre med dyre genstande i hjemmet.

Når du så pakker taskerne og tager sydpå, så er det også vigtigt, at hjemmet ikke ser forladt ud. Her kan det være en god ide at lade en smule lys, en radio eller et tv stå tændt. Dermed kan tyven tro, at der stadig er nogen hjemme. Endelig er godt naboskab det bedste værn mod tyven. Snak derfor med dine naboer om, hvorvidt de vil holde øje med din bolig under ferien. Så kan de rykke hurtigt ved mistænkelig adfærd omkring boligen.

Værdigenstande ude af syne

I samme tråd er det en god ide ikke at have værdigenstande og dyre designermøbler synlige gennem vinduerne. Tyvene er nemlig kendt for at tjekke hjemmet før selve indbruddet. Hvis tyvene kan se meget værdi gennem vinduerne, så kan dit hjem blive et oplagt mål.

Brug naboerne

Som sagt er naboerne det bedste værn mod indbrud. Lav derfor en aftale med dine nærmeste naboer om, at i altid holder et vågent øje med hinandens boliger. Her kan det også være en god ide at klippe hækken ned og måske endda installere lys i haven, der aktiveres med bevægelsescensorer. Så bliver det væsentligt lettere for dine naboer at holde et vågent øje med dit hjem.

En erfaren låsesmed kan sikre dit hjem

Nu har vi fortalt om alle de ting, som du selv kan gøre. Hvis du gerne vil have endnu mere ro i maven, så er det en god ide at alliere dig med en låsesmed, der har erfaring i at indbrudssikre hjem. I dag findes der nemlig mange forskellige tiltag, som kan være med til at sikre hjemmet mod indbrud.

I første omgang vil låsesmeden kunne hjælpe dig med at indbrudssikre alle døre og vinduer, så tyven får sværere ved at komme ind. Dette kan gøres ved at udskifte gamle låse til nye, få monteret en ekstra lås på døre og montere indbrudssikringer på vinduer.

Du kan også vælge at skifte til et elektronisk låsesystem for at gøre hjemmet endnu mere sikkert. Med et elektronisk låsesystem kan døren ikke lirkes op, da adgangen til hjemmet i stedet fungerer med en kode eller en nøgle-chip.

Endelig kan låsesmeden hjælpe dig med at installere overvågning i hjemmet og haven. Du kan eksempelvis vælge nye smarte systemer for videoovervågning, så du altid kan holde øje med hjemmet fra din telefon.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *