Livet i hjemmet

Gør hjemmet klar til din restitution efter en kosmetisk behandling

Her i Danmark vælger flere og flere at få udført forskellige kosmetiske behandlinger. Nogle går rundt med et ønske om større bryster, permanent hårfjerning eller måske en læbeforstørrelse med botox. Uanset hvilken kosmetisk behandling du ønsker, så er det meget vigtigt at gennemtænke forløbet grundigt. Der er nemlig en del, som man skal være opmærksom på både før og efter behandlingen, og et sted, hvor du kan gøre processen lettere for dig selv, er hjemme i boligen.
Derfor giver Boliv dig en guide til, hvordan du gør boligen klar til tiden før og efter behandlingen.

Før din behandling

Uanset om du har blikket rettet mod en mindre behandling såsom en permanent hårfjerning under armene, eller hvis du har planer om en større operation som en brystreduktion eller brystforstørrelse, så er tiden op til behandlingen vigtig. Det er nemlig her, hvor du kan købe de rigtige ting, der skal til, for at gøre tiden så behagelig som muligt.

I tiden efter behandlingen får du behov for en del hvile. Derfor kan du indrette boligen for at skabe de helt rigtige rammer, så du kommer lettere gennem restitueringen. Her foreslår vi, at du indretter stuen med de lækreste dyner og puder – samt en eller anden enhed, så du kan bruge restitueringen på at hvile med en god serie. Brug den overskydende forventnings-energi på at gøre grundigt rent og måske endda købe en buket med velduftende blomster. Så er hjemmet så rart som muligt at komme hjem til.

Særligt ved de større operationer vil det være nødvendigt at faste om morgenen op til operationen. Derfor kan du gøre dig selv en stor tjeneste i hjemmet ved at handle godt ind til en fyldig aftensmad til aftenen før operationen. Med et stort måltid mad i maven er det en del lettere at faste i timerne op til behandlingen. Her kan du også med fordel handle de mad og snacks til den/de første dage efter operationen. Ved større indgreb vil du komme i narkose, og efter behandlingen vil du højest sandsynligt føle dig groggy og have smerter i nogen grad. Derfor er det rart, hvis køkkenet – og særligt indholdet i køleskabet – er gjort klar, så man ikke skal tænke for meget over det efter behandlingen. Køb noget komfort-food, så du er klar til at restituere og får den nødvendige næring.

På dagen

Solen står op, og nu er det endelig tid til din længe ventede behandling. Du har et solidt måltid mad i maven, som gør det lettere at faste morgenen igennem. Så er det tid til at komme hen til klinikken. Kosmetiske behandlinger i Danmark foregår oftest på en privatklinik, og her foreslår vi dig, at du tager en god ven eller et familiemedlem under armen. Særligt ved større indgreb har man brug for alt den støtte, som man kan få. Din nærmeste kan være med til at tale med dig om de følelser, der opstår i situationerne, og sørge for, at du har alle de ting, du skulle få brug for/lyst til.

Vi anbefaler også, at du er sammen med din nærmeste i et døgns tid efter behandlingen. Tag derfor din nærmeste med hjem til den bolig, som du lige har gjort lækker. I tiden efter behandlingen kan man som sagt være groggy og i smerter, og her er det bare lækkert at have en god ven ved hånden.

Tid til hvile

Nu er der dømt ro og hvile. Her bliver man rigtig glad for, at hjemmet er rent og lækkert at komme hjem til. Nu er det tid til at indfinde sig i den hyggekrog, som man har forberedt til sig selv. Hvis man har fulgt vores anbefalinger, så bugner køkkenet med alt det lækreste mad, og krogen med puder og dyner er klar til, at man bare kan smide sig.

Der er dog en del ting, som man skal være opmærksom på efter behandlingen. Hvis du har fået udleveret noget medicin, så er det selvfølgelig vigtigt, at du følger klinikkens anbefalinger og tager de rigtige mængder. Hvis du eksempelvis har fået en bryst forstørrelse, så skal du holde et vågent øje med, hvordan brysterne heler. Her bør du kontakte klinikken, hvis symptomerne strider imod det, som klinikken har forberedt dig på. Her når vi til den allervigtigste pointe i hele indlægget – følg klinikkens råd og anvisninger. Dette indlæg fokuserer på komforten i hjemmet efter behandlingen. Det er dog det sundhedsuddannede personale på klinikken, der ved allermest om processen. Snak derfor med klinikkens personale og følg deres anvisninger. Så kommer du godt igennem din behandling.