Livet i hjemmet

Den sjoveste selskabsleg i verden

Hvis I står og mangler en sjov leg til et selskab i jeres hjem, er denne leg en oplagt mulighed. Den er ikke bare sjov – den er også ret festlig, og den kan være udfordrende for nogen, fordi den er så fjollet, at alle griner af alle.

Materialer til hættelegen

Du skal bruge:

  • en lille, farvet skraldepose
  • to snapseglas
  • paptallerkener

Skraldeposen skal puttes på hovedet, snapseglassene skal sættes på øjnene, og ud af paptallerkenerne skærer du to store vampyrlignende ører med store hul i, så dine gæster nemt kan hænge dem på ørerne, og to sammenhængende hugtænder. Så er udklædningen klar. Alle gæsterne skal have et sæt hver, så læg tænder, øjne og ører i posen.

Skriv en sang

Så skriver du en fjollet sang, hvor du vers for vers opfordrer dine gæster til at sætte posen på hovedet, papørerne på ørerne, tage snapseglassene for øjnene og sætte tænderne i munden. Resultatet er, at I alle ser lige dumme og sjove ud.

Skriv den fx til melodier som ”Så går vi rundt om en enebærbusk” eller ”Se, min kjole”. Fx ”Sådan ser vi ud, når vi leger Dracula” eller ”Verden skal ses gennem snapseglas så rene – alt hvad vi ser på bliver rent som det”. Find selv på flere sjove vers, hvor I bruger rekvisitterne. Det skal nok vække lykke og masser af latter.