Byg dit eget fuglehus

Af -

Byg selv dit fuglehus og få besøg af kvidrende fugle. Det lyder nærmest som noget fra en Morten Korch-film, men bare rolig, det er en artikel, og om lidt får du at vide, hvordan du kan bygge.

Det skal du bruge til fuglehuset

Fuglehuset begynder sine dage med lidt planlægning. Det kræver hammer, søm eller skruer, boremaskine, hulbor og en sav fra værktøjskassen. Det bedste materiale er træ. Genbrug gerne nogle gode, gamle brædder, så får de nyt liv som et fuglehus.

Sådan gør du

Et ganske almindeligt fuglehus har disse mål: H 30 cm, 10×15 cm i bunden og ca. 3 cm diameter som hul til fuglen. Skær træet ud i de nævnte mål. Hvis du ønsker et større fuglehus, kan du også gøre det større. Bank søm igennem træet. Bank dem ikke for langt ind, fordi så kan træet flække. Bor herefter et hul i enten med en boremaskine eller hulbor. Nu er fuglehuset klar til at blive hængt op.

Hvor skal fuglehuset placeres

Det skal være nemt for fuglene at flyve ind og ud, så fuglehuset må gerne sættes et sted, hvor der er frit udsyn og nem adgang. Lad det gerne vende mod øst eller nord. Sæt det evt. fast i et træ, men skad ikke træet. Nu skulle du gerne være dus med himlens fugle.

Se her, hvordan du gør. 

Der er lukket for kommentarer.