Nybyggeri

Byg din egen terrasse

Drømmer du om at ligge og dase på din egen smukke terrasse eller svinge bøfferne op på Weber-grillen, mens solen skinner på din terrasse? Her får du lidt inspiration til selv at bygge terrasse af træ.

Sådan gør du

Maj til september er der større chance for tørt og dejligt vejr, så det er det bedste tidspunkt at gå i gang. Til gengæld kan du med fordel allerede nu starte med at planlægge byggeriet. Godt begyndt er halvt fuldendt. Det kan tage en hel del tid at få materialerne til byggeprojektet hjem.

  1. Vælg et godt sted at placere terrassen. Hvor skal den være, og hvor skal du stå med grillen eller ligge og dase i fremtiden?
  2. Hvor stor skal den være? Tegn en skitse over huset og hvor terrassen skal være. Det kan du både gøre i hånden eller med computer.
  3. Terrassen består af tre lag: et fundament, en underliggende konstruktion og selve terrassebrædderne.
  4. Tænk også over at bygge en underliggende konstruktion, som ligger under brædderne og holder fugten væk fra dem.
  5. Når du kender størrelsen, er det også nemmere at finde ud af, hvor meget træ du har brug for. Der skal nu bestilles og købes træ.  Køb stolper til et fundament, som kan beskytte terrassen mod fugt, en underliggende konstruktion, som lægges under det øverste lag, så det bliver helt tæt, og selvfølgelig også brædderne, I skal gå rundt på.

Så er du klar til at gå i gang.

 Få flere gode råd her.