Nybyggeri på din grund

Af -

Hvis du overvejer at føje et sommerhus, udhus, skur eller en større udbygning til din have, kan du ikke bare kaste dig ud i projektet fra den ene dag til den anden, men det kan ske, at du skal søge om lov fra din kommune, før du kan gå i gang.

10 kvadratmeters grænse for nybyggeri

En god tommelfingerregel er, at hvis bygningen, som du vil opføre, er over 10 meter, så skal du melde det til din kommune og i enkelte tilfælde også søge om tilladelse. Hvis det er et skur eller et udhus på under 10 kvadratmeter, er der typisk ingen grund til panik og at kontakte din kommune. Tjek på din kommunes hjemmeside, og hvis det hverken er til gene for naboer eller for tæt på andre menneskers jord, så er det bare at komme i gang.

Meld og søg om byggetilladelse

Du skal anmelde dit byggeri til kommunen, hvis bygningen er på over 10 kvadratmeter. Tænk også over, hvor højt du vil bygge, så din nye bygning ikke spærrer for naboers udsigt. Du kommer længere, hvis du tager hensyn. Husk også at det kan koste at få en byggetilladelse, hvis din bygning er over 10 kvadratmeter, og at prisen for en byggetilladelse varierer fra kommune til kommune.

Bolius, Boligejernes Videncenter, har samlet regler og råd om byggetilladelser og krav her:

http://www.bolius.dk/byggetilladelse-og-anmeldelse-af-byggeri-18117/

Der er lukket for kommentarer.