Guide til økologisk rengøring

Af -

Rengøring af hjemmet behøver ikke at involvere skrappe kemikalier. Der findes flere skånsomme og miljøvenlige midler, du kan tage i brug, når du går i krig med snavs og smuds i dit hjem.

Eddikebad i hjemmet

Eddike er perfekt til hyppig afkalkning af badeværelser, og der er ingen skadelige tilsætningsstoffer i, så du skader hverken dig selv eller miljøet, når du bruger det. Pas dog på med fuger, for de er sarte over for syrlige væsker. Skyl fuger af med vand, før du smører fliserne med eddike. Marmor, skifter, natursten, terrazzo og overfladen på dit badekar tåler heller ikke en omgang eddike, så pas på med dem. Eddike dræber bakterier og får bugt med dårlig lugt, og det er samtidig en effektiv og billig løsning.

Økologisk køkkenvask

Eddike kan også blandes med vand og hældes ned i en sprayflaske, så er den perfekt til at vaske bordplader, ovnflader, fryser, køleskab og afkalke køkkenvasken. Natron er også perfekt til rengøring. Bland det op med lidt vand og gå i krig med køleskabet og bordflader i køkkenet. Du kan også rense din tekande og komme pletter fra kaffe og te til livs med natron og vand. Det er også en billig og utrolig grøn løsning, som skåner miljøet.

Læs mere om økologisk rengøring og naturlige vidundermidler som eddike og natron her:

http://www.bolius.dk/saadan-klarer-du-kalken-paa-badevaerelset-19170/

http://samvirke.dk/forbrug/gallerier/ting-kan-bruge-natron.html

Der er lukket for kommentarer.