Indretning af stuen

Af -

Stuen er hjemmets hjerte, så det er vigtigt, at det er smukt og praktisk indrettet. Her får du lidt inspiration til indretning af stuen.

Indret efter rummet

En stue er ikke bare en stue, men den er kernen i hjemmet, det vigtigste samlingspunkt, som danner rammen om skønne stunder med venner og familie. Der er mange muligheder, men alligevel er det altid en god idé at tage udgangspunkt i rummet og dets størrelse, når du vælger indretning. Er der højt til loftet, er det et stort eller mindre rum og hvad ønsker du, at din stue skal sige? Skal den skrige, at den er moderne, eller være afdæmpet og mere stille i det.

Indret efter temperament

Farver kan være en effektiv måde at pifte et rum op, men less is more kan være grundreglen, hvis rummet er på få kvadratmeter og der er lavt til loftet. Maling i for stærke farver på alle vægge, fx neongul, kan få stuen til at se mindre ud. Er rummet stort, kan det være lidt af et statement at male en af væggene i skrigende farven rød. Overvej også at hænge et stort billede i stedet for at male en væg i en stærk farve. Hvide vægge passer til alt, og du kan altid få møbler, puder og andet interiør i farver. Vær varsom med alt for voldsomme farver i et lille rum og giv rummet en stil, som passer til dit temperament og dets udformning og størrelse.

Indret for trivsel

Det er vigtigt, at du føler dig hjemme i din egen stue, så den må gerne invitere dig og dine gæster til afslapning og hygge. Hvis I ofte holder festmiddage og lignende kan et stort bord med stole være en glimrende idé. Vælg også dine lamper med omhu og sans for detaljen, for de er ikke blot en kilde til lys, men også en del af hele interiøret. Skab kontrast med en lysekrone i et minimalistisk indrettet rum eller giv det mere pyntede og romantiske rum lidt kant med en mere funktionel og rå loftslampe. Trivsel og god stil bør gå hånd i hånd.

Find lidt inspiration tit indretning af stuen her:

http://www.bolius.dk/6-fif-naar-du-indretter-stuen-1426/

http://bobedre.dk/tags/39146-for-og-efter

http://boligmagasinet.dk/category/98

 

Der er lukket for kommentarer.