Indretning

Optimer dit indeklima med den rette belysning

Optimer dit indeklima med den rette belysning

Vidste du, hvor stor indflydelse din daglige belysning har for dit indeklima og din generelle velvære? Belysning inden døre handler om langt mere end om blot valg af lamper. Indendørsbelysning er n yderst væsentlig, men desværre også it overset faktor, når det kommer til indeklima. Ofte opdager man faktisk først hvor meget potentiale en enkelt rum kan have, når man har fundet den rette form for belysning. Ved at vælge den rette for indendørsbelysning, kan du både forbedre udnyttelsen af de enkelte rum samt gøre indeklimaet væsentligt bedre.

Indendørsbelysningens vigtighed

Står du og skal flytte, eller skal du blot ommøblere dit hjem, bør du overveje, hvilke lamper og typer af belysning, der kunne passe ind. Faktisk bør du overveje det på helt samme plan, som når du står og skal beslutte dig for, hvilke møbler du skal have i din bolig.

Den rigtige type indendørsbelysning er vigtig, da det er den der supplerer den mængde dagslys – eller mangel på samme – du får til hverdag. Forskellen på de to typer lys, det vil sige dagslys og kunstigt lys, er, at dagslys primært bidrager med lys på de lodrette flader som for eksempel vægge, hvor det kunstige lys primært bidrager med lys på de vandrette flader som for eksempel lofter og gulve.

Hvad skal jeg så vælge?

Udvalget inden for belysning er enormt, og det kan være noget af en labyrint, at finde rundt i det. En fejl, som mange kommer til at gøre, er, at vælge design frem for lys. Og det er fuldt forståeligt. For når man står ude i lampebutikken, eller researcher online, så går man oftest efter stil. Det kan dog resultere i, at man får købt en lampe, der passer godt stilmæssigt ind i ens hjem, men som slet ikke giver det rigtige lys. Den primære funktion, du bør kigge efter når du køber lamper er, at den skal give det rigtige lys til det rum, den skal placeres i, hvorfor det også kan være en god ide at researche lidt på området. Hos Bolius.dk kan du finde en brugbar guide til, hvilken slags belysning, du skal vælge til det enkelte rum. Find den her.