Hold din græsplæne smuk

Af -

Som plæneejer ønsker man oftest at holde sin græsplæne smuk og sund – men hvordan holder man egentlig bedst sin plæne i skak?

Der er et bar basisråd, du som plæneejer trygt kan læne dig op ad, hvis du året rundt vil have din græsplæne til at stråle. Hvis du holder dig til følgende råd, kan du forebygge, at plænen mistrives:

Den almene, ugentlige pasning af græsplænen indbefatter:

  • Klip græsset 1-2 gange ugentligt fra marts til og med oktober
  • Skær græsplænens kant til 1-2 gange årligt
  • Sørg for at vande græsplænen i tørkeperioder
  • Gød græsset og giv det evt. kalk
  • Riv græsset ca. en gang årligt, for at kradse filtlaget op og for at fjerne mos
  • Fjern visne blade og andet skidt fra plænen med en rive eller ved at rive dem i stykker med en plæneklipper

Kæmning af græsset

Hvordan klipper man så bedst græsset, og holder det skak? Under vækstsæsonen, det vil sige fra midt marts til sidst i oktober, bør græsset klippes ca. en gang ugentligt. Græsset har bedst af kun at få klippet toppen af, hvorfor det ikke bør klippes kortere end 3-4 cm. Ved at holde græsset på den længde, kan det bedre klare sig i konkurrencen med både mos og andet ukrudt, og det er altså derfor en dårlig ide at klippe det for kort. Ved at klippe græsset for kort vil man blot stresse det, og resultatet vil i stedet for en grøn og frodig plæne ende ud i gulligt græs, med mere mos og ukrudt.

I både forår og efterår bør græsset ikke klippes kortere end 4 cm, da det holder sig i live ved det daglige, sparsomme dagslys.

Der er lukket for kommentarer.