Livet i hjemmet

5 tips til rengøring af din facade

Med facaderens kan du fjerne alger, smuds og snavs fra din husfacade, men hvordan gør man egentlig det? Her får du nogle gode råd.

Tip 1 til rengøring af facaden

Brug aldrig facaderens i regnvejr eller på våde overflader, for så er det sværere at få det overflødige smuds af. Det er altid en god idé at vente til solen skinner eller det i det mindste er tørt, når du går i gang.

Tip 2 til rengøring af facaden

Du kan bruge en kost, en børste eller en haveslange til at lægge eller sprøjte en god omgang facaderens på din udendørs væg. Det afhænger af, hvilken type facade rens, du har valgt. Pas altid på at facaderens ikke kommer i kontakt med din egen hud.

Tip 3 til rengøring af facaden

Vælg en form for algerens eller evt. en Rodalon eller afrenser af en eller anden art til at gøre din udendørs overflade skinnende ren.

Tip 4 til rengøring af facaden

Hvilket middel, du skal bruge, afhænger i den grad af materialet, som væggen er gjort af. Til beton skal du typisk bruge en højtryksrenser, og mursten har bedst af en kemisk renser. Aluminium har godt af en form for algerens eller lignende. Vælg dit middel til at få bugt med udendørs snavs med omhu, og hellere spørge en ekspert end at gøre noget dumt i bedste mening.

Tip 5 til rengøring af facaden

Spørg altid en ekspert, hvis du er i tvivl om, hvad for en facade rens passer til materialerne på din udendørs væg.