Sikkerhed

Hold tyven væk fra dit hjem

Gode råd til, hvad du kan gøre for at få fred for indbrudstyve og andre uønskede elementer, så du sikkert og trygt kan være hjemme i og forlade dit hjem uden indbrud.

 

Find det svageste punkt

Der er INTET i verden så irriterende som uinviterede, uønskede gæster i dit hjem. Heldigvis er der meget, du kan gøre, for at afholde dem fra at bryde ind hos dig. Fx kan du finde det svageste led i huset og overvej, om du skal gøre noget ved dem. Tjek, om vinduer og døre og låse er skrøbelige eller stabile og overvej, hvordan du kan forbedre dem. Det skal helst være meget, meget svært eller helt umuligt at bryde ind i dit hjem, mens du sover trygt i din seng.

Lås og lys

Lås alle døre og luk alle vinduer, før du går i seng – uanset om du bor på landet eller ej. Man ved jo aldrig, hvad der kan ske.  Overvej, om du vil få nogen til at installere en bevægelsessensor, som begynder at lyse, hvis nogen nærmer sig dit hjem. Det sender et signal om, at nogen er hjemme og klar til at forhindre tyven. Det kan også være en god idé at lade lyset være tændt, så det ser ud som om du stadig er hjemme, hvis I skal ud.

Gem og skjul

Ude af syne er ude af sinde, så de lækreste og dyreste ting skal væk fra vinduet og haven. Lås dine værktøjer inde, så de ikke hjælper tyven med at bryde ind. Skjul også de dyre ejendele, så de ikke kan ses udefra og være fristende at tage for en bandit. Det kan også være en god idé at tænke i nabohjælp, så I passer på hinanden i nabolaget og giver hinanden besked, når der er fare på færde. Sikkerhedslåse eller stabile sikkerhedsdøre og alarmer kan også gøre en forskel, for de kan skræmme tyven væk.

Læs Det Kriminal Præventive Råds tips og tricks til, hvad du kan gøre for at holde tyven ude:

http://www.dkr.dk/indbrud-i-din-bolig